PFA

Pension og sundhed i PFA

Dansk Filmfotograf Forbund samarbejder med PFA. Derfor kan du som en del af din overenskomst eller dit ansættelsesforhold have en pensionsordning i PFA, så du kan spare op til pensionen og er sikret, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Har du ikke en pensionsordning i dag, kan du som medlem i Dansk Filmfotograf Forbund bruge det frivillige medlemstilbud.

Til dig med overenskomst
Du har en attraktiv pensionsordning i PFA, hvor din arbejdsgiver indbetaler 9,5 % af din løn – jævnfør overenskomsten mellem Dansk Filmfotograf Forbund og Producentforeningen. Udover din opsparing, der giver dig en økonomisk sikkerhed, så har du også en række forsikringer, der dækker dig og din familie ved sygdom og skader. Som standard har du blandt andet PFA Kritisk sygdom, PFA Liv og PFA Erhvervsevne. Du vil efter første indbetaling modtage en erklæring, som du skal udfylde.

Når din arbejdsgiver indbetaler, skal vedkommende notere overenskomstkode 20227 i lønsystemet, og denne kode peger på pensionsordningen i PFA.

Til dig uden overenskomst
Som selvstændig og medlem af Dansk Filmfotograf Forbund kan du også få pensionsordning i PFA. Minimumsindbetalingen er 12.000 kr. årligt, og udover din opsparing kan du, mod aflevering af tilfredsstillende helbredsoplysninger, få flere sundhedsforsikringer med i ordningen. Vil du høre mere om oprettelse, eller har du spørgsmål til det frivillige medlemstilbud, kan du ringe til PFA på 70 12 50 00.

Muligheder for tilpasning
Uanset om du er ansat under overenskomst, eller du er selvstændig, så er din ordning fleksibel, så du kan tilpasse den til dine behov. For eksempel kan du ændre din risikoprofil på din opsparing, ligesom du kan ændre standarddækningen på dine forsikringer og medforsikre dine børn.

Tilvalg af PFA Helbredssikring
Som medlem af Dansk Filmfotograf Forbund har du også mulighed for at købe en PFA Helbredssikring til 1.668 kr. årligt. Kontakt PFA på 70 12 50 00 for at hør mere og få oprettet forsikringen.

Har du pensionsopsparinger?
Hvis du har flere pensionsordninger, kan det være en fordel at samle dem i PFA. Det giver et bedre overblik, og du kan ofte spare penge, fordi der kun skal betales omkostninger til administration et sted.

Få det hele med
Du har også flere fordele, hvor nogle kan have værdi for dig her og nu, andre har du mulighed for at give videre til dine nærmeste, og så er der dem, der er gode at kende til senere i livet.

Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte PFA via Mit PFA eller på 70 12 50 00.

Se mere her: Webinarer (pfa.dk)

Log ind for at se flere detaljer.

KONTAKT

TELEFON

+45 61 33 54 04

Mail

dff@dff-dk.dk

Adresse

DFF c/o Dansk Journalistforbund
Gl. Strand 46
DK-1202, København K