Anthony Dod Mantle
Jens Juels Gade 40
2100 - København Ø
20141234
anthony@dodmantle.com




Menneskedyret (1995), 35mmIt’s all about Love (2003), Super 35It’s all about Love (2003), Super 35It’s all about Love (2003), Super 3528 Days Later… (2002), 35mm/Video/8mmDogville (2003), HDDear Wendy (2005), HDManderlay (2005), DV/HDManderlay (2005), DV/HDDear Wendy (2005), HDSlumdog Millionaire (2008), 35mm/SI-2K Mini

Filmografi

Anthony Dod Mantle DFF/BSC (1955-)

SPILLEFILM
2010    The Eagle of the Ninth
    Instr. Kevin Macdonald
2009    Antichrist
    Instr. Lars von Trier
2008    Slumdog Millionaire (uk)
    Instr. Danny Boyle
2008    Sveitabrúðkaup (is)
    Instr. Valdís Óskarsdóttir
2007    Hjemve
    Instr. Lone Scherfig
2007    En mand kommer hjem
    Instr. Thomas Vinterberg
2006    The Last King of Scotland (uk)
    Instr. Kevin Macdonald
2005    Brothers of the Head (uk)
    Instr. Keith Fulton og Louis Pepe
2005    Manderlay
    Instr. Lars von Trier
2004    Dear Wendy
    Instr. Thomas Vinterberg
2004    Millions (uk)
    Instr. Danny Boyle
2003    Dogville
    Instr. Lars von Trier
2003    It’s All About Love
    Instr. Thomas Vinterberg
2002    28 Days Later ... (uk)
    Instr. Danny Boyle
2001    Strumpet (uk)
    Instr. Danny Boyle
2001    Vacuuming Completely Nude in Paradise (uk)
    Instr. Danny Boyle
2000    Jokes (us)
    Instr. Gus van Sant og Harmony Korine
1999    Julien Donkey-Boy (Dogme # 6) (us)
    Instr. Harmony Korine
1999    Bornholms stemme
    Instr. Lotte Svendsen
1999    Mifunes sidste sang (Dogme # 3)
    Instr. Søren Kragh-Jacobsen
1998    Festen (Dogme # 1)
    Instr. Thomas Vinterberg
1997    Nonnebørn
    Instr. Cæcilia Holbek Trier
1997    Det store flip
    Instr. Niels Gråbøl
1996    De største helte
    Thomas Vinterberg
1995    Operation Cobra
    Instr. Lasse Spang Olsen
1995    Menneskedyret
    Instr. Carsten Rudolph
1991    Die Terroristen (de)
    Instr. Philip Gröning

NOVELLEFILM
2006    Istedgade
    Instr. Birgitte Stærmose
2003    Små skred
    Instr. Birgitte Stærmose
2000    Manden med tubaen
    Instr. Anders Gustafsson
1997    Skal vi være kærester
    Instr. Birger Larsen

KORT- OG DOKUMENTARFILM
2006    Trip to Asia: The Quest for Harmony (de)
    Instr. Thomas Grube
2003    Krig
    Instr. Jens Loftager
1998    Bille August – manden og medie­maskinen
    Instr. Peter Hjorth
1997    Tranceformer – A Portrait of
Lars von Trier
    Instr. Stig Björkman
1996    Fredens port
    Instr. Thomas Stenderup
1994    Ord
    Instr. Jens Loftager
1994    Natskygger
    Instr. Poul Rude og Anthony Dod Mantle
1994    Usynlig kunst
    Instr. Cæcelie Holbek Trier
1994    Velo negro (ne)
    Instr. Arjanne Laan
1992    Domestic Nightmares (uk)
    Instr. Curtis Radclyffe
1992    Da natten forsvandt
    Instr. Jens Loftager
1991    Tale uden ord
    Instr. Poul Rude
1989    See you maybe
    Instr. Birgitte Christensen

TV-film og -SERIER
2008    Wallander (afsnit 1 og 2) (uk)
    Instr. Philip Martin
2000    D-dag (co-foto)
    Instr. Lars von Trier, Søren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring, Thomas Vinterberg
1999    En verdensomsejling under bordet
    Instr. Maria Walboum

FILMFOTOGRAFPRISER
2009    CAMERIMAGE Golden Frog for ­Slumdog Millionaire
2009    NYFCC Award for Slumdog Millionaire
2009    NSFC Award for Slumdog Millionaire
2009    BAFTA Film Award for
Slumdog Millionaire
2009    ASC Award Outstanding Achievement in Cinematography in Theatrical Releases for Slumdog Millionaire
2009    Oscar for Slumdog Millionaire
2009    BAFTA TV Award for Wallander
2009    San Diego Film Critics Society Awards for Slumdog Millionaire
2009    ACS International Award for Cinematography for Slumdog Millionaire
2006    Bangkok International Film Festival’s Crystal Lens Award
2006    British Independent Film Award for
The Last King of Scotland
2006    Stockholm Filmfestival bedste foto for The Last King of Scotland
2004    Robert for It’s All About Love
2004    Bodil for Dogville og It’s All About Love
2004    Kodak og Nordisk Post Productions fotografpris
2003    Den europæiske filmfotografpris for Dogville og 28 Days Later ...
2001    Dansk Filmfotograf Forbunds rejselegat, ‘Klukprisen’
2000    ADF Cinematography Award – Special Mention for Julien Donkey-Boy
2000    Natsværmer Prisen
1999    Robert for Festen
1998    Madridimagen Special Jury Mention for De største helte
1996    Robert for Menneskedyret

Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?